6720 Szeged, Aradi Vértanúk tere 2.
+36 20 376 8690
ipc.szeged@gmail.com

TVT’21

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

A tavalyi évben sajnos a járvány okozta helyzet miatt nem volt lehetőségünk megvalósítani a Tesz-Vesz Tavasz című rendezvényünket, így idén mindenképpen szeretnénk megszervezni. Az immáron XIII. alkalommal megrendezésre kerülő programunkat rendhagyó módon tervezzük megvalósítani. Most egy kihívásra hívjuk a kedves érdeklődőket, amely a jelenlegi pandémia időszakában nagyszerű kültéri projektlehetőséget biztosít.

Célunk, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye 990. évfordulója és a NEK 2020 alkalmából 2020 fát ültessünk az egyházmegye területén. Ezáltal szeretnénk, hogy egy tisztább, zöldebb és élettel telibb környezetben éljünk.

Várjuk olyan plébániai közösségek, hittanos csoportok, iskolák, családok, közösségek jelentkezését, akik szívesen állítanak emléket egy faültetés keretében.

A faültetés helyszíne lehet iskolaudvar*, közterület**, plébánia udvar, templomkert, családi ház udvara és előkertje, valamint külterületek is.

A regisztráltaknak az IPC ajándékként biztosítja az ültetendő facsemetéket. Azt tervezzük, hogy a regisztrált településeket látva, a lehető legközelebb tudjuk átadni a szabadgyökerű facsemetéket, amelyeket még márciusban (az átvételt követően) mihamarabb érdemes elültetni és gondozni! A fák átvételéről a regisztrációt követően küldünk értesítést és további információt. Érdemes egy rövid megemlékezést tartani, vagy a fa mellé emléktáblát elhelyezni. Örülnénk, ha minél több család is csatlakozna az idei programunkhoz, így kérem a kedves Atyákat és Katekétákat, hogy lehetőség szerint minél több családot szólítsanak meg személyesen is, és bátorítsák őket a kihíváshoz való csatlakozásra.

A program az elmúlt évekhez kapcsolódóan pontszerzési lehetőségként is szerepel a kateketikai előmeneteli rendszerben. Minden hitoktató közösségi pontot számoltathat el minden olyan helyszínen történt faültetést követően, amely a hitoktató/katekéta szervezésében közterületen, templomkertben vagy plébánia udvaron valósul meg, és azt fotódokumentáció (maximum 2 fotó) alapján igazolni is tudja.

 

A kihívás időpontja 2021. március 1. – április 30.

Ide kattintva is tudsz regisztrálni: TVT’21 REGISZTRÁCIÓ

Regisztrációs határidő: 2021. február 20.

Bővebb információ: ipc.szeged@gmail.com

*; ** Ezen helyszínek választása előtt mindenképpen érdemes egyeztetni a helyi vezetővel, önkormányzattal!