6720 Szeged, Aradi Vértanúk tere 2.
+36 20 376 8690
ipc.szeged@gmail.com

TE is keresed a csapatot, akikkel Taize-be mennél?!…

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

TE is keresed a csapatot, akikkel Taize-be mennél?!…

Ők nagy szeretettel várnak téged…..

Taizében 1986-ban jártam ott először (hazánkból autóstoppal, egyedül), és azt követően kezdtem a teológiai tanulmányaimat. Ottani élményeim meghatározzák ökumenikus elkötelezettségemet. Azóta sokaknak szeretném megmutatni ezt az élő “csodát”. Egészséges, fiatalos vallásos élet – engem is éltet. Ez a 11 napos út számomra minden évben felüdülés.
Idén július 6-án, péntek reggel autóbusszal indulunk Bp-ről. Odaúton szállásunk Bajorországban, Irsee melletti kolostorban lesz 2 éjszakára, hogy a szombati napot kirándulással és az alkalmi csoport egymással való barátkozásával tölthessük. 
Vasárnaptól vasárnapig tart az egyhetes ifjúsági találkozó a burgundiai Taizében (Érdemes felkeresni a www.taize.fr honlapot, amely magyarul is sok információt tartalmaz az ottani életről). 
Taizében mindenki korosztályának, nyelvtudásának és érdeklődésének megfelelően csoportokba kerül. Soha nem panaszkodtak, hogy unatkoznának, mint inkább, hogy elröpült az idő, és barátságokat kötöttek más keresztény fiatalokkal, akikkel azután leveleznek, stb.
Én mindvégig velük, közelükben vagyok, és végül júli 16-án, hétfőn délben érkezünk vissza Bp-re.
A részvételi költségeket úgy határoztam meg, hogy segítsem a fiatalabbakat, akik még teljesen a szüleik pénztárcájára szorulnak, ám többet fizetnek az idősebbek (tehát a 15-20 évesektől mindössze 65ezret kérek, a 20-25 évesektől 70ezret, a 25-30 évesektől 75ezret, a 30+ korosztálytól 80ezret, ami fedezi az utazást, szállást, ellátást.

Örülnék, ha az érdeklődők maguk írnának nekem (attila.thorday@gmail.com).

 

A kitöltendő jelentkezési űrlap https://goo.gl/forms/rwpRwiw680t3z7Is2 .