6720 Szeged, Aradi Vértanúk tere 2.
+36 62/420-932 mellék:129
ipc.szeged@gmail.com

“Sza-Sze” a futó gyalogos ifjúsági zarándoklat

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

“Sza-Sze” a futó gyalogos ifjúsági zarándoklat

Kedves Fiatal!

2018. június 8-tól 15-ig megrendezésre kerül az első „Sza-Sze” megnevezésen futó gyalogos ifjúsági zarándoklat, amely Szajolról indul és Mátraverebély – Szentkútra érkezik.

Célunk, hogy a magyar katolikus ifjúságot össze tudjuk hozni egy hétre és valóban Istenhez közeli állapotba tudjanak kerülni, tudjanak új barátokat szerezni, hogy tudjuk a lelki vezetők, atyák, egyházi és civil tagokkal a résztvevők hitét erősíteni és megmutathassuk nekik, hogy mi a biztos út, amelyre érdemes elmenni.

A zarándoklat a keresztény élet egyik ősi jelképe, amelynek alapja a bibliai antropológia. A keresztény ember, úton lévő ember (homo viator), aki nem feledkezik meg arról, hogy az embernek miután kiűzetett a paradicsomból végig kell mennie a bűn és szabadulás hosszú és gyötrelmes útján, és csak élete végén juthat el a mennyei Jeruzsálembe, hogy ott Istennel és Krisztussal találkozzon (Jel 21-22). A zarándoklat tehát nem csupán egy ősrégi, szinte minden vallásban meglévő szokás, hanem az emberi élet tükre (speculum humanae vitae). – hivatkozom dr. Dolhai Lajos Atya szavaira.

Programjaink közt szerepel, hogy tapasztalatot tudjuk cserélni, bizonyságtételeket hallhassunk, ne csak az előadók részéről, hanem merjenek felszólalni az ifjak is.

 

Szajolon a nyitó misét Bese Gergő Atya, ifjúsági lelkész végzi. 
Utána nyitó tűzijáték. Jászberényben a strandolási lehetőséget adunk. Filmvetítés, különfél labdajátékok, Gyónási lehetőség, múzeum látogatás, koncert, Szentségimádás, dicsőítés, kviddics meccs, egész napos éneklés, imádkozás, lelki beszélgetések, római katolikus szentliturgiák, görög katolikus szentliturgiák, lelkigyakorlat Farkas László (Hatvan) és Csonka Csaba (Tar) Atyával.

Minden, ami egy ifjúsági zarándoklatra kell!

Kérem, hogy a mellékletben elküldött fájlt továbbítsák az egyházmegye minden plébánosának, papjának, iskola-, ifjúsági lelkipásztorának, hogy minél többen tudjanak a zarándoklatról az országban!

Ajánlott korosztály: 14-35 év
Mottónk: „Biztos úton járva..”
Szajol, Jászberény, Boldog, Jobbágyi, Tar
Jelentkezési határidő: 2018. június 15. (legkésőbb 25.)
A zarándoklat költsége 10.000Ft – amely tartalmazza a napi háromszoros étkezést, szállást, belépőket, jegyeket, zarándok pólót.
Regisztrációs lehetőség online: https://i-sza-sze-ifjusagi-gyalogos-zarandoklat.webnode.hu/ oldalon, illetve a REGISZTRÁCIÓ menüpontban az online jelentkezés alatt megtalálható a letölthető jelentkezési lap, amelyet az alábbi címre kért elküldeni: 2440, Százhalombatta, Szent László u. 59. – Filep Xavér, szervező

Érdeklődési lehetőség: Filep Xavér, főszervező 30/352-1817 ; 30/793-2756 xaver.filep@gmail.com 
Tóth Orsolya, szervező 30/429-4020

#együttmegcsináljuk #biztosútonjárva #sza-sze

 

Tisztelettel:
A szervezők