6720 Szeged, Aradi Vértanúk tere 2.
+36 62/420-932 mellék:129
ipc.szeged@gmail.com

Valaki kutat, valaki hivatás – BoscoFESZT 2018

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Created with Sketch.

Valaki kutat, valaki hivatás – BoscoFESZT 2018

Valaki kutat, valaki hivatás – BoscoFESZT 2018

 

2018. július 16 – 20. Péliföldszentkereszt

 

A programra 14 – 18 év közötti kamaszokat várnak. A programokat a kamaszok igényeihez, ugyanakkor katolikus szellemiségben állítottuk össze. Ennek értelmében minden napnak szerves részét képezik a mély, lelki tartalmú beszélgetések, műhelyek és az önfeledt szórakozás is strandolási lehetőséggel, napközbeni és éjszakai izgalmas játékokkal.

Webcím:
http://szalim.hu/boscofeszt/

 

Kedves Barátunk!

    A Szalézi Ifjúsági Mozgalom idén negyedik alkalommal rendezi meg a BoscoFesztet. Keresztény táborfesztiválunk 2018. július 16-20. között Péliföldszentkereszten színes programokkal várja a szalézi nyári élményre a 14-18 éves fiatalokat.
         A BoscoFeszt célja, hogy tartalmas és élvezetes kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a
fiataloknak, mindezt keresztény környezetben, közösségben, szalézi lelkiségben. Don Angel Fernandez Artime szalézi rendfőnök atya gondolatait hozzuk el nektek. Az idei szalézi strenna: “Uram, add nekem azt a vizet!” gondolatát bontjuk ki majd közösen. Vajon milyen vízről is beszél ez az evangéliumi részlet? Egyáltalán hol találom meg ezt a vizet? Van aki segít a keresésben?
Célközönségünk 14-18 éves fiatal, aki szeretne eltölteni pár kellemes napot vidám légkörben egy befogadó társaságban. A BoscoFeszt nem szeretne konkurenciája lenni semmilyen jól működő iskolai, egyházmegyei, plébániai tábornak, szeretne azonban lehetőséget nyújtani olyan fiataloknak, plébánosoknak, akik nem tudják megoldani az önálló tábor szervezését, vagy a saját programjaikon felül szívesen részt vennének egy szalézi lelkiségű, katolikus táborban.
     A táborfesztivál programjának felépítése a táborok és fesztiválok hangulatának kombinálására emlékeztet. Nyári tábor, hiszen tábori keretek közt, főként fiatalkorúaknak szól, fesztivál, mert a program nagy része úgy épül fel, hogy a résztvevők több lehetőség közül választhatják ki mi az, ami épp leginkább kedvükre való, így a nap nagy részén nem kell minden résztvevőnek egyszerre ugyanazon a programon részt vennie. A lelki fejlődésért elsősorban a szalézi atyák, nővérek és testvérek felelnek, a reggeli gondolatok, a napi szentmisék, ’’jóéjszakátok” és lelki beszélgetések alkalmával. A szalézi animátorok játékokkal, táncokkal, sport versenyekkel, kézműves foglalkozásokkal, strandolási lehetőséggel, mókával és kacagással fognak a jókedvről gondoskodni. A szórakozás mellett műhelyfoglalkozások, előadások adnak lehetőséget a fejlődésre. A programok között szerepel habparty, zene és színház műhely, közösségi játékok, retro mozi, táncház, teaház, éjszakai játék, hajnali napfelkeltés szentmise, kirándulás.
           Szeretnénk tehát meghívni minden kedves érdeklődőt erre a nyári programra. Örömünkre szolgálna, ha eljuttatnák a BoscoFeszt hírét azon plébániákhoz, közösségekhez, hitoktatókhoz, fiatalokhoz, akiket érdekelhet! Amennyiben igény van rá, szóróanyagot tudunk eljuttatni.
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk!

Időpont: 2018. július 16-20.
Helyszín: Szalézi Lelkigyakorlatos Ház, 2533 Bajót- Péliföldszentkereszt, Pf. 3.
http://szentkereszt.szaleziak.hu/
Résztvételi költség: Egy fő esetén 15.000 Ft
Több testvér résztvevő: 12.000 Ft
Jelentkezési határidő: 2018. június 30. (vasárnap)
A BoscoFesztre az első 200 jelentkezőt tudjuk fogadni.
Jelentkezés és részletes információ: http://szalim.hu/boscofeszt

SZALÉZI IFJÚSÁGI MOZGALOM EGYESÜLET
1032 Budapest, Bécsi út 173.
Adószám: 18122167-1-41